woensdag 23 november 2011

Lening

De kogel is door de kerk, de lening is in orde. Na een maand onderhandelen bij de banken zijn we tot volgende conclusie gekomen:

Onze eigen bank ging ons een goed voorstel doen omdat we al jaar en dag klant waren. Natuurlijk komt er dan een glimlach op je gezicht want korting is altijd mooi meegenomen. Het voorstel van 3.90% leek zeker niet onaardig. Dit omdat we uiteraard eerst bij onze eigen bank gaan luisteren zijn en dit vergeleken met mensen die ook gebouwd hebben. Uiteraard werd ons langs alle kanten verteld dat we zeker en vast eens naar een aantal andere banken moesten gaan luisteren ook. Dit hebben we dan ook gedaan.

Een welgemeende danku aan de KBC die ons direct als "niet klant" een voorstel deed van 3.77 %. Waar was onze korting van de bank gebleven waar we jaar en dag klant waren? Ook de schuldsaldo verzekering was 40% goedkoper. Als we de optelsom maakten vielen we praktisch achterover van het verschil. De derde bank waar we gingen luisteren kon niet met de vaste rentevoet spelen, 4% vast te nemen of te laten. Dus dit was minder interessant voor ons.

Na ons voorstel van de KBC zijn we terug naar onze thuisbank gegaan en hebben we ze tegen elkaar uitgespeeld. Natuurlijk kregen we een aanbieding van 0.02% minder dan bij de KBC. Wat het vertrouwen in onze thuisbank alleen maar wegnam ! Dit kat en muisspelletje is doorgegaan tot we aan 3.45% zaten en ik toch wel gewaar werd dat we een beslissing moesten nemen. Beide banken boden hetzelfde maar met de 40% korting op ons schuldsaldo was de knoop snel doorgehakt en heeft de KBC een nieuwe klant er bij.

Zonder bedragen te vernoemen ziet onze aflossingstabel er als volgt uit.

1 opmerking:

  1. Hoe ik een dringende lening van 100.000 binnen 24 uur kreeg om mijn eigen bedrijf te starten met de beste online onlinediensten, neem contact op met de e-mail van het bedrijf voor uw leningverwerking als u geïnteresseerd bent: e-mail naar {TRUSTLOAN88@GMAIL.COM} of neem contact op via WhatsApp @ + 1443281 3404

    BeantwoordenVerwijderen