dinsdag 15 november 2011

Aannemer

Een goede aannemer vinden is de eerste stap voor de werkelijke realisatie van ons huis. Aangezien we voor alles goed onze tijd nemen zijn we eigenlijk een beetje te laat begonnen met zoeken naar een aannemer die voor ons prijs / kwaliteit er het beste uitkwam.
Echte paniek was er niet, maar we vreesden er wel voor dat we de start van onze bouw toch wel een half jaar tot een jaar gingen moeten uitstellen. Dit vooral omdat de kleinere aannemers, die goed werk leveren, meestal al tot ver een jaar op voorhand volgeboekt zitten.

Wat we al snel vaststelden is dat er veel tegenstrijdige informatie door de verschillende aannemers verteld wordt. Tegenspreken kunnen ze elkaar alvast goed.
In onze situatie is het meest interessant om voor een aannemer te kiezen die in regie (per uur) wil werken. Aangezien we bereid zijn om ons volledige verlof op te offeren om mee te helpen op de bouw, kunnen we hier alweer een mooie cent besparen.
Niet alleen spreken aannemers elkaar snel tegen ook de prijs varieert sterk. Laten we zeggen dat de prijzen tussen de €30 en €40 per uur en exclusief btw liggen. Voor onze bouw zijn ongeveer 1000 tot 1200 werkuren nodig. Dus de rekensom toont al snel aan dat even stil staan bij de prijs geen kwaad kan.

Na alle opties af te wegen hebben we ons contract ondertekend bij Eddy De Smet uit Sleidinge. Hijzelf zit al 40 jaar in het vak en werkt samen met zijn zoon. Wij mogen in regie meehelpen en laat ons zeggen dat hij een zeer scherpe prijs heeft :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten